Cuma, Nisan 19

Tacos

Annem kalan yemekleri asla çöpe atmaz. Pilav kalsa corba yapar, kadinbudu kofte yapar, makarna kalsa ertesi gun firin makarna yapar. Bizim eve pek ekmek alinmaz mesela, alinsa da dolap tepelerine kaldirilip unutulur benim yuzumden.. Bu ekmeklerin sonlari da genelde karsi damda yasayan martilarin mideleri olur :) Annem der ki; Afrika'da bir suru aç cocuk ve benim kardeslerim yasiyormus, o yuzden herseyde oldugu gibi, yemekte israf etmek de kotu birseymis. O yuzden sizlere bugun kalan Chilli Con Carne'niz, Guacamole'niz ve Salsa'niz varsa, onlari nasil degerlendirebileceginizi anlatacagiz.


Malzemeler:

Chilli Con Carne
Guacamole
Salsa

Servis icin rendelenmis cheddar peyniri, acisos

Oncelikle sunu belirtmeliyim, guacamole iki gunden fazla kalmissa ne yazikki cope gidiyor. Bad guacamole diye bir terim vardir :) Nasil desem, bagirsaklariniz biraz fazla calisir :) O yuzden eger bu tarifte kalmis malzemeleri kullanmak istiyorsaniz, bu kucuk ayrintiya dikkat etmelisiniz. 

Taco'nun icine chilli con carne koymak zorunda degilsiniz tabiki, fakat boylesi pek lezzetli oluyor. Con carne tarifinden fasulyeleri cikartip, kiymali bir sos hazirlayarak onu da kullanabilirsiniz. Ya da sadece sevdiginiz sebzelerle baharatlari karistirip bir ic de hazirlayabilirsiniz. Hayal gucunuzu kullanin ve damak tadiniza uygun lezzetleri yakalayin :)

Herseyiniz hazirsa, sadece taco shell'leri isitmak yeterli olacak. Onceden isittiginiz firinda, 3-4 dakika taco sheller citir oluncaya kadar isitin. Sicakken dikkatlice tabaga alin, icine dilediginiz malzemeyi doldurun, salsa, guacamole, acisos ve en uste rendelenmis cheddarla servis yapin. Yaninda buz gibi bir bira da hic fena olmaz :)

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder