Salı, Nisan 9

Chakalaka

Annemle babamın cok sevdigi bir yemek var. Adindan surekli bahsediyorlar fakat ben hic yiyemedim. Guney Afrika'da yasarlarken yaparlarmis hep. Bir rivayete gore, orda eskiden hapishanelerde pisermis bu yemek. Doyurucu ve ucuz oldugu icin mahkumlar bulmusmus...Goruntusu cok guzel, eminim sizde begeneceksiniz. Bizim evde piser pismez, bende icindeki koftelerden yiyecegim mutlaka :)

Malzemeler:

3 orta boy sogan, kup kup dogranmis
3 orta boy havuc, uzun uzun rendelenmis
2 buyuk koy biberi, ince dilimlenmis
3 orta boy domates, kup kup dogranmıs
2 dis sarmisak, ufak dogranmis
Arzuya gore tuz
Arzuya gore karabiber

1 tatli kasigi curry tozu
1 tavuk suyu tableti
1 cay kasigi kirmizi biber
1 -2 yemek kasigi zeytinyag
1 su bardagi su

Koftesi icin: 
1 et suyu tableti
400 gram orta yagli kiyma
1 buyuk sogan, rendelenmis
İstege gore baharatlar (kimyon, kekik, tuz, karabiber)
 
Kofte malzemeleri bir kapta yogrulup, ceviz buyuklugunde toplar yapilarak kenarda bekletilir. Bu karisima et suyu tableti koymak, Guney Afrika'da ogrendigimiz, gercekten koftenin lezzetini arttiran birsey, denemenizi tavsiye ederim.

Derin bir tavada ya da tencerede, sogan ve biberleri yumusayincaya kadar yagda cevirin. Sarimsaklari ekleyerek bir iki dakika daha pisirin. Kalan malzemeleri de ekleyerek, 10 dakika daha kisik orta ateste kaynatin. Onceden hazirlamis oldugunuz kofteleri de bu karisima ekleyerek, kofteler pisene dek, yaklasik 10-15 dk yemegi kaynamaya birakin. Yemekte hem tavuk, hem de et bulyon olmasi kafanizi karistirmasin. Lezzeti muhtesem, emin olabilirsiniz :)

Bu yemeği, bizim yaptigimiz gibi, patates puresi yataginda servis etmeniz siddetle tavsiye edilir :)

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder