Çarşamba, Temmuz 17

Dukuz

Annemin cok sevdigi bir kahvaltiliktan bahsedecegiz bugun. Anneannesi ve tabiki annesi yaparmis kahvalti icin. Acuka gibi birsey, fakat kirmizi biberlerle yapiliyor. Posetten biber calip kacmak ve onunla oynamaksa benim favorim :) Annemi pesimden kosturup, biberi her yere tasiyorum. Cok sevdigim bu oyunda, bazen hizli yakalansam da, kose kapmaca oynamaya bayiliyorum :)

Malzemeler:

1 kg kirmizi kapya
2 cay kasigi tuz
1 cay bardagi zeytinyag

Servis ederken kullanmak icin dovulmus ceviz






Kirmizi kapyalari guzelce yikayarak, mutfak robotunda cekiyoruz. Cekilen kapyalari bir tencereye koyarak, yaklasik 10-15 dakika pisiriyoruz. Daha sonra tuzu ve zeytinyaginin yarisini ekleyerek, 10 dakika daha kisik ateste kaynamaya birakiyoruz. Ocagi kapattigimizda, kalan zeytinyagini da ekleyerek karistiriyoruz.

Dukuzu, sicakken kavanoza koyarak, kapagini kapatip vakumlanmasi icin ters ceviriyoruz. Sogudugunda buzdolabina kaldirarak, uzun sure muhafaza edebilirsiniz.

Servis ederken, icine mutlaka dovulmus ceviz ekliyoruz. 

Kahvaltida, sicacik kizarmis ekmegin uzerinde dukuz, yaninda tulum peyniri ve çayla enfes oluyor. Mutlaka denemelisiniz :)

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder