Pazar, Eylül 15

Zeytinyagli Biber Dolmasi

Ayvalik'tan gelen mis kokulu minik yesil dolmalik biberler hemen dikkatimi cekti tabiki. Mutfakta duran posetlerden gizlice biber calip, banyoda oynamak cok keyifliydi. Ta ki anneme yakalanana dek... Ben, yiyeceklerle oynanmaz azarini isittikten sonra, butun sebzeler buzdolabinda yerlerini aldi. Bana da kendi oyuncaklarimla oynamak kaldi...

Malzemeler:

1 su bardagi pirinc
2 orta boy sogan, rendelenmis
1 cay bardagi zeytinyag
4 domates
1 cay kasigi toz seker
1 corba kasigi kuru ya da taze nane
1 corba kasigi kus uzumu
1 corba kasigi çam fistigi
Tuz 
Karabiber
1 cay bardagi su
1/2 cay bardagi zeytinyag

Oncelikle pirincimizi sicak suyla islatalim ve soguyana kadar bekleyelim. Dolmamizin icini cigden hazirlayacagimiz icin, sicak suyla pirincleri haslamak pisme suremizi kisaltiyor. Su sogudugunda, pirincleri guzelce yikayalim.

Biberlerimizin baslarini ve tohumlarini temizleyip, yikayalim. 2 adet domatesi rendeleyelim. 2 tanesini ise, biberlerimize kapak yapmak icin gelisiguzel dograyalim. Kus uzumlerini ilik suda 10-15 dakika bekletip, yikayalim.

Pirinc, sogan, rendelenmis domates, zeytinyag, seker, nane, kus uzumu, çam fistigi, tuz ve karabiberi bir kapta karistiralim.

Biberlerimizin icini doldurarak, tencereye dizelim. Uzerine 1/2 cay bardagi zeytinyagini gezdirelim. Suyu ekleyelim. Biberlerin sisip acilmamasi icin, en uste bir tabak kapatalim. Agir ateste suyunu cekene kadar pisirelim. Sogutarak servis yapalim. 

Minik dolmalik biberlerle yapilan dolmayi yemek de pek zevkli oluyor.  Eger bulabilirseniz mutlaka deneyin derim.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder