Cuma, Eylül 13

Pesto Soslu Kabak

Yazin en guzel sebzelerinden biri de kabakmis. Fakat babam pek sevmedigi icin, annem hep degisik sekillerde kabak yapmaya calisir. Ben, yesil olmasi nedeniyle kabaklarla oynamaya calisiyorum, fakat ucundaki dikenler patime battigi icin vazgeciyorum...


Malzemeler:

2 adet kabak
Pesto sosu
Tuz
Karabiber
Birkac kurdan






Kabaklari guzelce yikayip kuruladiktan sonra, boylamasina ince ince dilimliyoruz. Kabuklarini soymaniza hic gerek yok. Her iki tarafina zeytinyag surup, biraz tuz ve karabiber serpistiriyoruz. Bir kenarda bekletiyoruz.

Tost makinamizi isitiyoruz. Bu arada eger daha onceden hazirlamis oldugunuz pesto sosunuz varsa, dolaptan cikartmayi unutmayin. Eger yoksa, buradan tarifine ulasabilirsiniz.

Iyice isinan tost makinamiza aldigi kadar kabak dilimini yerlestirip, 1-2 dakika kizarip pismelerini bekliyoruz. Tum kabak dilimlerimiz icin ayni islemi tekrarliyoruz. Kabaklari, dilerseniz izgarada ya da tavada da alt-ust pisirebilirsiniz. Fakat tost makinasi cok hizli ve pratik oluyor. 

Pisen kabaklarimizi tabaga aliyoruz. Bir kabak diliminin arasina, buyuklugune gore, yaklasik 1 tatli kasigi pesto sosunu yayarak sariyoruz. Acilmamasi icin kurdanla tutturuyoruz. Eger cocuklariniza sunum yapacaksaniz, kurdan yerine spaghetti kullanmanizi tavsiye ederim. 

Etin, tavugun, koftenin ya da baligin yanina nefis eslikciniz hazir.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder