Cumartesi, Eylül 14

Gemici Yemegi

Anneannemin dedesi yaparmis bu yemegi. En sevdigim yesil renkli domateslerden, nefis bir yemek hazirlaniyormus meger. Annemin cok sevdigi zeytinyaglilardan biri... Bense, o yesil domatesleri yerde yuvarlamaya bayiliyorum :)
 
Malzemeler:

3-4 yesil domates
1 kucuk kirmizi domates
1 buyuk sogan, kup kup dogranmis
3 corba kasigi zeytinyag
1 corba kasigi pirinc
1 cay bardagi su
Tuz
Karabiber









Sogani tencereye alip, zeytinyagi ilave edin ve rengi pembelesene kadar kavurun.  Yesil ve kirmizi domatesleri yikayip, dilediginiz sekilde dograyin. Tencereye ilave edin. Uzerine suyu ekleyin.  Bir tasim kaynadiginda, pirincleri, tuzu ve karabiberi ekleyin. Pirincler pistiginde yemeginiz hazir demektir. Daha fazla pisirirseniz domatesleriniz camur gibi olabilir.

Dilerseniz ilik, dilerseniz buzdolabinda sogutarak servis yapin. Eger seviyorsaniz, uzerine dereotu da serpistirebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder