Çarşamba, Ekim 30

Cadilar Bayrami Kurabiyeleri

Yarin Cadilar Bayrami... Bizim ulkemizde de yeni yeni kutlanmaya baslandi, cunku eglenceli bir gun :) Annem de, ben ayaklarinin dibinde dolanip kucaga alinmayi beklerken, kurabiye pisirdi. Ozellikle yesil olanlar favorim tabiki :)

Malzemeler:
 
250 gram tereyagi, oda sicakliginda 
150 gram pudra sekeri  
1 yumurta, oda sicakliginda bekletilmis  
1 paket vanilya
1 cay bardagi misir nisastasi 
1 tatli kasigi mahlep 
1 corba kasigi dovulmus findik
Aldigi kadar un  
Uzeri icin 1 corba kasigi pudra sekeri
 
Tum malzemeleri guzelce karistirip, unu yavas yavas eleyerek ekleyin. Cinsine gore, 3 bardak un yeterli olabiliyor. Hamurun kivami cok onemli, bittiginde iki parmaginizla sıkın, yapismiyorsa olmus demektir. Hamurunuzu, vaktiniz varsa buzdolabinda 1 saat bekletin, yoksa 15 dakika da yeterli olacaktir. Aklinizda bulunsun, bu hamur dolapta seffaf folyo kapli 2-3 gun bekletilebiliyor. Dolaptan cikarttiginizda tas gibi olsa da, elinizde yogurunca yeniden kivama gelip yumusuyor. 

Dinlendirdiginiz hamuru oklava ile yarim cm kalinliginda acin. Cadilar Bayramina uygun kurabiye kaliplarinizla istediginiz sekilleri verdikten sonra, yagli kagit serdiginiz tepsiye dizin. Ben yarasa, bal kabagi, kedi ve kemik kaliplarimi kullandim. Gozlere kus uzumu yerlestirdim. Bir de korkunc parmaklar var tabiki... Parmaklari yapmak icin, hamurdan kucuk parcalar kopartip, cok kalin olmayan silindirler yapin. Uzerlerine eklem yerlerini belirtmek icin bicakla birkac cizik atin. En ucuna tirnak olarak butun badem ya da file bademi bastirarak ekleyin.

Onceden 170 derecede isitilmis firinda, 15 dakika uzeri pembelesinceye kadar pisirin. Yalniz dikkatli olun, 15 dakikayi biraz gecerse, kurabiyelerin rengi kararabilir :) Cikinca sogumasini bekleyip, pudra sekeri ile susleyin. Dilerseniz seker hamuru ile de susleyebilirsiniz. Parmak kurabiyelerinizin daha korkunc olmasini isterseniz, bademleri hafifce kaldirip altlarina cilek receli surun ve tirnagi yerine geri koyun. 

Eminim, eglenceli ve korkunc kurabiyelerinize herkes bayilacak...

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder