Malzemeler:
250 gram tereyagi, oda sicakliginda
150 gram pudra sekeri
1 yumurta, oda sicakliginda bekletilmis
1 paket vanilya
1 cay bardagi misir nisastasi
1 tatli kasigi mahlep
1 corba kasigi dovulmus findik
Aldigi kadar un
Uzeri icin 1 corba kasigi pudra sekeri
Tum malzemeleri guzelce karistirip, unu yavas yavas eleyerek ekleyin. Cinsine gore, 3 bardak un yeterli olabiliyor. Hamurun kivami cok onemli, bittiginde iki parmaginizla sıkın, yapismiyorsa olmus demektir. Hamurunuzu, vaktiniz varsa buzdolabinda 1 saat bekletin, yoksa 15 dakika da yeterli olacaktir. Aklinizda bulunsun, bu hamur dolapta seffaf folyo kapli 2-3 gun bekletilebiliyor. Dolaptan cikarttiginizda tas gibi olsa da, elinizde yogurunca yeniden kivama gelip yumusuyor.
Onceden 170 derecede isitilmis firinda, 15 dakika uzeri pembelesinceye kadar pisirin. Yalniz dikkatli olun, 15 dakikayi biraz gecerse, kurabiyelerin rengi kararabilir :) Cikinca sogumasini bekleyip, pudra sekeri ile susleyin. Dilerseniz seker hamuru ile de susleyebilirsiniz. Parmak kurabiyelerinizin daha korkunc olmasini isterseniz, bademleri hafifce kaldirip altlarina cilek receli surun ve tirnagi yerine geri koyun.
Eminim, eglenceli ve korkunc kurabiyelerinize herkes bayilacak...
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder