Annem eglenceli yemekler yapmayi cok sever. Babam da afiyetle yer tabiki... Iclerinde sevdigim malzemeler oldugunda, ben de cok mutlu oluyorum. Bugunku kofteli ve patates pureli tarifteki bezelyelerle oynamayi basaramasam da, annemin ayaklarina dolanarak yine bir haylazlik yapmayi becerdim :)
Malzemeler:
Kofte icin
250 gr kiyma
1 orta boy sogan, rendelenmis
1 dis sarimsak, rendelenmis
1 dilim bayat ekmek ici, ufalanmis
1 tatli kasigi kimyon
1 cay kasigi kirmizi pul biber
2 tatli kasigi kofte bahari
1 tatli kasigi tuz
1 cay kasigi taze cekilmis karabiber
1/2 cay bardagi su
Patates puresi icin
4-5 buyuk patates, soyulmus ve dogranmis
1/2 kutu krema
1/2 cay bardagi sut
1 corba kasigi tereyag
1/2 cay kasigi rendelenmis sarimsak
1 tatli kasigi tuz
1/2 cay kasigi taze cekilmis karabiber
Bir fiske tane hindistan cevizi (nutmeg) rendesi
Suslemek icin; bezelye taneleri, taze sogan, havuc, maydanoz, zeytin ezmesi
Oncelikle, patatesleri kaynayan tuzlu suda yumusayana kadar pisiriyoruz. Pisen
patateslerimizin suyunu suzerek, ezici yardimiyla pure haline
getiriyoruz. Sutu, kremayi, terayagi, sarimsak, tuz, karabiber ve
nutmegi ekleyerek iyice karistiriyoruz. Patates puremiz hazir, koftelerimiz pisene kadar uzerini kapatarak bir kenara aliyoruz.
Kofte icin, butun malzemeleri bir kapta iyice yogurun. Avuc ici buyuklugunde parcalar kopartip, eger varsa yaglanmis muffin kalibina teker teker bastirarak, ici oyuk kalacak sekilde yerlestirin. Kalibiniz yoksa, elinizle kucuk tabak sekilleri yaparak firin tepsinize yerlestirin. Onceden isittiginiz 200 derece firinda, koftelerinizi pisirin.
Firindan cikarttiginiz pisen koftelerinizin uzerine, biri buyuk biri kucuk olacak sekilde iki top patates puresi koyun. Kardan adami zevkinize gore susleyin. Dugmeler icin bezelye, atkisi icin taze sogan, kollari icin maydanoz, gozleri icin zeytin ezmesi, burnu icinse havuc kullanabilirsiniz.
Ozellikle cocuklariniz bu tarife bayilacak :)
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder