Salı, Ağustos 13

Zeytinyagli Taze Bezelye

Annemin arkadasi Rahmiye Ablam, Bursa'da toplanmis tazecik bezelyelerini annemle paylasmisti. Eh malum, hem yesil hem de top seklinde olunca, bana da onlarla oynamaya calismak kaldi.

Malzemeler:

500 gr taze bezelye ici
1 cay bardagi zeytinyag
1 havuc, kup kup dogranmis
1 orta boy patates, kup kup dogranmis
2 domates, rendelenmis
1 kesme seker
1 litre kadar sicak su
1 tatli kasigi tuz
1 cay kasigi taze cekilmis karabiber

Tencerenizde yagi, sogani ve havuclari yumusayana kadar kavurun. Domatesleri ve sekeri ekleyerek bir tasim kaynatin. Bezelyeleri ve patatesleri de ilave ederek, sebzelerin uzerine cikacak kadar su koyun. Butun sebzeler yumusayana kadar pisirin. Eger sebzeler pismeden yemegin suyu azalirsa, kaynar su ilave edebilirsiniz.

Taze bezelye biraz gec pisebiliyor, o yuzden bu yemek 30 ila 45 dakika arasi vaktinizi alacaktir.

Benim domateslerim Ayvalik'tan gelmis olduklari icin renkleri harika. Eger domatesleriniz renk vermezse, yemeginize 1 kasik da salca ekleyebilirsiniz. 

Bezelyeler ilindiginda, sehriyeli pilav ile sunum yapabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder