Cuma, Haziran 6

Lemon Curd

Biz kediler limondan hic hoslanmayiz. Bircogunuz bunu bilir. Annem limonlu bir tarif deneyecegini soylediginde bu fikirden pek hoslanmasam da, yine de mutfaktaki yerimi aldim. Annemi yemek yaparken izlemeye ve ayagina dolanmaya bayiliyorum...


Malzemeler:

3/4 su bardagi toz seker
1/2 su bardagi limon suyu( 3-4 adet limon)
6 yumurta sarisi
125 gr tereyag
1 tatli kasigi nisasta
2 limonun kabugu











Teri Aksel'in kitabindan esinlenerek uzun zamandir yapmak istedigim bu tarife sonunda zaman ayirabildim. Tabiki tarifi kendime gore biraz degistirdim ve sonuc muhtesem oldu. 

Ingilizlerin en sevdigim tatlarindan biri olan lemon curd'u (belki limon kremasi olarak cevirebiliriz), ister ekmege surerek, isterseniz cupcakelerin icinde, limonlu kekinizin arasinda ya da tart veya cheesecake uzerinde kullanabilirsiniz. Her sekilde muhtesem oluyor ve tadina doyulmuyor. Gelelim tarifimize...

Limonlari guzelce yikayarak, rendenin ince tarafiyla rendeleleyelim. Daha sonra sıkalım.

Limon kabugu, seker ve limon suyunu buyuk bir kasede mikserle cirpalim. Sekerin iyice eridigine emin oldugumuzda, mikserin hizini yukselterek teker teker, her birinin karistigina emin olarak, yumurtalari ekleyelim. Tereyagini da yumurta gibi azar azar karisima ilave ederek karistirmaya devam edelim. En son nisastayi ekleyelim ve yarim dakika kadar cirpalim.

Karisimimizi orta boy bir sos tenceresine alarak, orta kisik ateste surekli karistirarak, yaklasik 7-8 dakika pisirelim. Katilasmaya basladiginda kremamiz hazir demektir. Lemon Curd kesinlikle kaynamamali, kaynatirsaniz dokusu bozulabilir. Yeterince isinip katilastiginda ocaktan almayi unutmayin.

Hala sicakken icine koyacaginiz steril kavanozun agzini kapatarak ters cevirin ve kremanizin vakumlanmasini saglayin. Ilindiginda buzdolabina koyacaginiz Lemon Curd'unuzu, yaklasik 2 hafta buzdolabinda saklayabilirsiniz. Tabiki o kadar uzun sure bitirmeden durabilirseniz :)

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder