Cumartesi, Mayıs 31

Sultani Bezelye

Sultani bezelyenin zamani gecti mi bilmiyorum. Bu sene sadece bir kere rastladim pazarda. Yine de farkli tarifimi sizlerle paylasmak istedim. Chipa tabiki yesil olduklarindan bezelyelerle oynamak istedi, fakat ne yazikki basarisiz oldu... 

Mazemeler:

300 gr sultani bezelye
1 dis sarimsak, rendelenmis
1 yemek kasigi susam yagi
1 yemek kasigi soya sosu
1 tatli kasigi susam







Sultani bezelyelerin kenarlarindaki kilciklari ayikliyoruz. Buharda yaklasik 3-4 dakika pisiriyoruz ve bir kenara aliyoruz.

Tavayi guzelce isitip, icine susam yagini koyuyoruz. Sarimsagi ekliyoruz. Yakmadan, kokusunu salana dek pisiriyoruz. Susamlari ilave ediyoruz. Susam cok hizli yanabilir, renkleri degistiginde hemen sultani bezelyeleri ekliyoruz ve soya sosunu ilave ediyoruz. 1-2 dakika sosla pisen bezelyelerimiz servise hazir...

Soya sosum tuzlu oldugundan ayrica tuz ekleme ihtiyaci hissetmedim. Dilerseniz tuzla tatlandirabilrsiniz. 

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder