Perşembe, Mayıs 29

Yumurtali Pazi Kavurmasi

Anneannemin Ayvalik'tan getirdigi tazecik pazilarla ne yapsam diye dusunen annem, guzel bir ogle yemeginde karar kildi. O kadar guzel gorunuyordu ki, ben bile yemek istedim...

Malzemeler:

1/2 demet pazi
1 orta boy sogan, kup kesilmis
1 yumurta
1 yemek kasigi zeytinyag
Tuz, karabiber






Oncelikle, pazilari iyice yikiyor ve uzerlerinde kalan fazla sulari havlu kagitla kuruluyoruz. Ince ince kesiyor ve bir kenarda bekletiyoruz.

Yumurtanin sarisini ve beyazini ayiriyoruz. Beyaz kismini guzelce cirpiyoruz.

Sogani zeytinyagda 1-2 dakika kavuruyoruz. Pazilari, tuzu ve karabiberi ekleyerek renkleri degisene dek pisiriyoruz. Cok degil, 2-3 dakika pisirmek yeterli olacaktir. Yumurtanin beyazini ilave ediyor ve karistiriyoruz. Uzerine yumruta sarisini ekleyerek tavamizin kapagini kapatiyor ve yaklasik 2 dakika kisik ateste pisiriyoruz. Sicak olarak servis yapiyoruz.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder