Bizim evde genelde saglikli atistirmaliklar yapilir. Annemin yeni kesfettigi bir dip sosu paylasacagiz bugun sizlerle. Haftasonu yenecek kucuk bir kacamak icin ideal...
Malzemeler:
500 gr taze ic bakla
1 dis sarimsak
1 limonun suyu
4-5 dal taze nane
5-6 yemek kasigi zeytinyag
Tuz
Karabiber
Bir
tencerede su kaynatin. Yikadiginiz ic baklalari
kaynayan suya atin ve 7-8 dakika pisirdikten sonra cikartip suzun. Baklalarinizin kenarindan bicakla
cizik atip soyarak, kabuklarindan kurtarin.
Mutfak robotuna sarimsak, nane yapraklari, zeytinyag, limon suyu, tuz ve karabiberi ekleyerek cekin. Karisim pure haline geldiginde baklalari ekleyin ve dilediginiz kivamda ezilene dek cekin.
Dip sosumuz servise hazir.
Yaninda izgarada isitilmis ya da firinlanmis tortilla, dilimlenmis havuclar, kereviz sapi ya da cips ile sunum yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder