Annemle babam, bu yaz mumkun oldugunca ic bakla ve enginar yemeye calisiyorlar. Annemin pazardaki enginarci amcasi, kilciksiz temizledigi enginarlarla favorileri oldu. Her Cuma alinan tazecik enginar ve baklalarla cesit cesit yemekler deneniyor bizim evde. Bense, tabiki yesil olan taze ic baklalar ayiklanirken annemin ayaklarina dolaniyorum...
Malzemeler:
300 gr taze ic bakla
1 su bardagi basmati pirinc
1 orta boy kirmizi biber (kapya)
4-5 ceri domates
5-6 siyah zeytin
1 yemek kasigi limon
3 yemek kasigi zeytinyag
Tuz, karabiber
Bir tencerede su kaynatin. Yikadiginiz ic baklalari
kaynayan suya atin ve 6-7 dakika pisirdikten sonra cikartip suzun. Uzun sure kaynatirsaniz, baklalariniz cok piser ve dagilir. Soguk suya tutacaginiz baklalarinizin kenarindan bicakla
cizik atip soyarak, kabuklarindan kurtarin.
Baska bir tencerede, az tuzlu su kaynatarak, pirincinizi pisirin.
Kapyalari kup kup dograyin. Ceri domatesleri dorde bolun. Zeytinlerin cekirdeklerini cikartarak ikiye kesin.
Pisen pirincinizi suzun ve buyukce bir kaseye aktarin. Baklalari, kapyayi, domatesi ve zeytinleri ekleyin. Limon, zeytinyag, tuz ve karabiberi ilave edip yavasca karistirin. Dilerseniz, lezzetini arttirmak icin salataniza dereotu da ekleyebilirsiniz. Artik hepinizin bildigi gibi, esim dereotunu pek sevmediginden, bizim evde kullanilmiyor.
Nefis pirinc salataniz servise hazir. Umarim begenirsiniz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder