Cumartesi, Nisan 19

Caprese Salatasi

Annemle babam Italyan lezzetlerinden pek hoslanirlar. Evimizde pisen pizza, Italyan usulu, ince hamurlu ve az malzemeli olur. Annemin tiramisu disinda sevdigi bir diger lezzet ise Caprese salatasi... Bense icine konulan yesil feslegenlerin saplariyla oynamaya bayiliyorum. Feslegen sapini calip annemlerin yatak odasina kosuyor ve de cogunlukla yatagin uzerinde kendisiyle savasiyorum...

Malzemeler:

1 demet taze feslegen
20 adet çeri domates
20 adet bebek mozzarella
Tuz 
Karabiber
2 tatli kasigi koyu balzamik sirke
2-3 yemek kasigi sizma zeytinyagi





Caprese salatasi, hazirlamasi cok kolay ve pek lezzetli yiyeceklerden biri bana gore. 

Çeri domatesleri uzunlamasina ortadan ikiye bolun. Bu sekilde ikiye kestiginizde suyunu icinde daha fazla muhafaza ediyor. Salatayi servis edeceginiz kaseye domatesleri koyun. Bebek mozzarellalari ekleyin. Eger bu sevimli minik mozzarellalardan bulamazsaniz, buyuk 1 ya da 2 taze mozzarellayi kup kup keserek de kullanabilirsiniz. Feslegen yapraklarini cok kucultmeden parcalara ayirip ilave edin. Arzunuza gore tuz ve karabiber ekledikten sonra, zeytinyagini ve balzamik sirkeyi salatanizin uzerine gezdirin. Herseyi guzelce harmanlayin ve afiyetle yiyin...

Caprese salatasi biraz yoruma acik bir yiyecek. Bu sade halinin yanisira, ufak dogranmis kirmizi biberli yesil zeytinle, kup kesilmis avokado parcalariyla ya da siyah zeytinle de servis edebilirsiniz. 

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder