Genelde pek sevilmeyen bir yemek olan kapuska, bizim evde cokca piser. Ozellikle de annem rejim yaparken :) Lahananin yag yakici ozelligi oldugundan, kimi zaman evimizden her aksam kapuska kokulari yukselir. Babamla ben bu durumdan pek hoslanmasak da, annem bize baska yemekler pisirdiginden sesimizi cikartmayiz.
Malzemeler:
Kucuk boy bir lahananin yarisi, ince dogranmis
1 adet sogan, kup kup kesilmis
1 yemek kasigi domates salcasi
1 dolu tatli kasigi aci biber salcasi
2-3 yemek kasigi zeytinyag
Sicak su
Tuz
Karabiber
Sogani zeytinyagla kavurun. Salcalari ekleyerek kokulari cikana dek pisirin. Ince kiydiginiz lahanalari tencerenize ilave ederek karistirin. Tuz ve karabiber ekleyin. Lahanalarin uzerine cikacak kadar sicak suyu da ekledikten sonra, lahanalar yumusayana kadar yemeginizi pisirin.
Aci biber salcaniz yoksa, kirmizi pul biberle de kapuskanizi pisirebilirsiniz. Aci eklemek bu yemegin lezzetini kesinlikle arttiriyor. Sicak olarak servis yapin.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder