Çarşamba, Ağustos 20

Imambayildi

Babam patlicani cok sever daha once mutlaka soylemisimdir. Guzel yaz patlicanlari bitmeden, bir kez daha imambayildi tarifi yazmak istedik annemle... Daha onceki, cigden yapilan tarifimize buradan ulasabilirsiniz. Bugunku tarifimiz ise, patlicanlarin kizartilip, ic malzemenin pisirildigi bir versiyon. Umarim begenirsiniz...

Malzemeler:

5-6 adet kucuk patlican
2 orta boy sogan
4 adet domates
6 dis sarimsak
1 su bardagi su
1 cay kasigi toz seker
1 yemek kasigi zeytinyag 
Tuz
Karabiber
Kizartma icin sivi yag       



Yemegimizi, Ayvalik'ta evimizin yanindaki bostandan toplayip getirdigimiz minik patlicanlarla yaptik biz. Siz de taze, minik patlican bulabilirseniz pek lezzetli oluyorlar, bizden soylemesi.. 

Patlicanlari guzelce yikayip alacali soyun. Dilerseniz acilarinin cikmasi icin yarim saat tuzlu suda bekletebilirsiniz.
Soganlari piyazlik dograyin. Sarimsaklari ikiye kesin.  Kabuklari soyulmus domatesleri gelisiguzel dograyin. Once soganlari zeytinyagda 5-6 dakika kavurun. Sarimsaklari ilave edin. Domatesi ekleyin. Seker, tuz ve karabiberi de ekleyerek, tum malzemeleri karistirin. Yaklasik 10 dakika, domatesler yumusayana dek kisik ateste pisirin.

Derin bir tencerede, patlicanlarinizi kizartin. Yagin yeterince kizmis olmasina dikkat edin ki, patlicanlariniz fazla yag cekmesin.

Kizaran patlicanlarinizi firin kabina cikartin. Ortasindan bir kasik ya da maşa yardimiyla yarin. Iclerini soganli malzemeyle doldurun.  
Onceden isitilmis 170 derece firinda, bir su bardagi su ilavesiyle, uzerini folyoyla kapatarak, yaklasik 45 dakika pisirin. Ilik olarak servis yapin.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder