Pazar, Şubat 8

Waffle

Annem Pazar gunleri kahvaltiya daha da ozenir. Babamla uzun, keyifli kahvaltilar yaparlar. Ben de genelde, masaya cikmaya calisir ve azar isitirim. Iste bu Pazar gunu de, annem nefis mi nefis kokan birsey yapti kahvalti icin. Mutfakta piserken aglayip sizlamalarima dayanamayan babam, minik bir parca tattirdi... O kadar begendim ki, daha fazlasini istesem de, annem benim icin zararli oldugunu soyleyerek talebimi reddetti. Bence evinizde waffle makinasi varsa mutlaka deneyin, eminim siz de cok begeneceksiniz...


Malzemeler:

250 gr un
1 cay kasigi tuz
1 paket kabartma tozu
2 yemek kasigi toz seker
2 yumurta
150 ml sut
1 yemek kasigi tereyag, erimis
1 paket vanilya
1 tatli kasigi nisasta









Yillardir kullandigimiz tost makinasinin waffle parcalarini nihayet kullanmaya karar vererek, guzel bir Pazar kahvaltisi hazirlayalim dedik. Sizin de evinizde bir kosede duran waffle parcalariniz varsa, haydi usenmeyin ve tarifimizi deneyin. Pisman olmayacaksiniz :)

Buyuk bir kasede un, tuz, kabartma tozu, seker, nisasta ve vanilyayi karistirin.

Baska bir kaseye yumurtalari kirin, erittiginiz tereyag ve sut ile cirpin. Kuru karisimi da ekleyerek guzelce karistirin.

Waffle makinasi iyice isindiktan sonra metal kisimlari yaglayin ve birer kepce olmak uzere hazirladiginiz karisimdan dokun. Yaklasik 7-8 dakika icinde hem puf, hem citir wafflelariniz yenmeye hazir olacak...

Bu tariften yaklasik 5 adet orta boy waffle cikiyor.  Yaninda meyve ve nutella olmazsa olmazlar arasinda :) Dilerseniz nutella yerine krema da kullanabilirsiniz. Hatta Balzamikli Cilekler tarifimizle de harika olacaktir.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder