Salı, Mayıs 12

Cilekli Milfoy Pasta

Eve minik kardesim geldiginden beri annem pek yemeklerle ilgilenmez oldu... Hatta benimle bile daha az ilgilenebiliyor ya neyse... Yaramazlik yaparak ilgilenmesini sagliyorum cogu zaman :) Babamin en sevdigi sey olan cilekli milfoy pastasini paylasacagiz sizlerle bugun... Eminim begeneceksiniz...

Malzemeler:

2 yumurta sarisi
½ litre sut 

2 yemek kasigi un
1 dolu tatli kasigi nisasta
½ su bardağı toz seker
1 tatli kasigi tereyag
1 paket vanilya

16-17 adet cilek, dorde bolunmus
6 yaprak milfoy hamuru

Suslemek icin pudra sekeri


Kare milfoy hamurlarini oklava ile acarak inceltelim. Diledigimiz sekilde keselim, kare, dikdortgen ya da yuvarlak... Hatta ozel gunler icin degisik kaliplarinizi kullanabilirsiniz.. Yagli kagit serdigimiz tepsiye dizelim. Uzerlerine catal ile delikler acalim ki piserken kabarmasinlar. Onceden isittigimiz 200 derecelik firinda, uzerleri kizarana dek pisirelim. Milfoy kisa surede pisen bir hamur oldugundan, firininizin cinsine gore pisme suresi degisebilir. En iyisi siz birkac dakika basinda durun :)

Milfoyler piserken, bir tencereye yumurtalarin sarisini, sekeri ve sutu ekleyelim. Iyice karistiralim. Ocagin altini orta ateste yakarak, cirpmaya devam edelim. Surekli karistirirken, yavas yavas unu ve nisastayi da ilave edelim. Muhallebimizin kaynamasini beklerken karistirmayi birakmayalim. Boylece topaklanmayi onleyecegiz. Kivami koyulastiginda vanilyayi ekleyerek karistiralim ve ocaktan alalim. Ara ara karistirarak sogumaya birakalim. 

Pisen milfoylerimizi firindan cikartarak sogumalarini bekleyelim.

Hazirladigimiz muhallebiyi sikma torbasina dolduralim.  

Milfoyleri bir tabaga alarak uzerine biraz muhallebimizden sıkalım.Uzerine diledigimiz kadar cilek ekleyelim. Tekrar muhallebi sıkalım. Ustune milfoy koyarak dikkatlice bastiralim. En uste pudra sekeri serperek pastamizi tamamlayalim. Kalan milfoy hamurlarimiz icin de ayni islemi tekrarlayalim. 

Tek tek ugrasmak istemezseniz, buyuk bir milfoy pastasi da yapabilirsiniz tabiki. Fakat milfoy kesilirken dagildigi icin ben pek buyuk seklini tavsiye etmiyorum.

Afiyet olsun...

1 yorum: