Çarşamba, Mart 12

Isirgan Otu Yemegi

Pazar gecesi annemin yeni aldigi cizmeleri yedigim icin, dun butun gun benimle konusmadi. Aslinda ben sadece oyun oynamak istemistim. Cizmelerin cope atilabilecegini dusunemedim. Ama yedigim o saglikli mamanin yaninda, deri tadi gercekten nefisti...

Malzemeler:

1 demet isirgan otu
1 adet kuru sogan, kup kup kesilmis
2-3 yemek kasigi zeytinyag
1 kucuk havuc, ufak dogranmis
1 yemek kasigi bulgur
1 yemek kasigi domates salcasi
1 su bardagi kaynar su
Tuz, karabiber










Oncelikle, ellerinize mutlaka eldiven giyin. Aksi halde isirgan otunun dikenleri caninizi yakabilir ve kasinirsiniz. 

Isirgan yapraklarini ayiklayarak kalin saplardan ayirin. Bol sirkeli sicak suyla yikayin. Sicak suyla yikiyoruz ki, dikenler yumusasin ve yerken agzimiza batmasin.

Sogani ve havucu zeytinyagla birkac dakika kavurun. Salcayi ekleyin ve kokusu cikana kadar bir iki dakika pisirin. Isirganlari, suyu ve bulguru da ilave edin. Yemeginize dilediginiz kadar tuz ve karabiber ekin. Bulgurlar pistiginde, isirgan otu yemegimiz servise hazir demektir.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder