Salı, Eylül 24

Un Kurabiyesi

Mutfaktan calmayi en sevdigim sey un kurabiyesi ve elmali kurabiye. Hele bir de Findik'in elinden cikmissa, degmeyin keyfime... Calip banyoya goturdugum kurabiyelerimi afiyetle yiyebilirim, tabi yakalanmazsam...


Malzemeler:

2 corba kasigi pudra sekeri
250 gr margarin, eritmeden, oda sicakliginda
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldigi kadar un (yaklasik 4 bardak)
1 cay kasigi mahlep (istege bagli)

Uzerine serpmek icin ayrica pudra sekeri


Yag ve sekeri, kremamsi bir kivam alana dek karistirin. Un, kabartma tozu ve vanilyayi da ekleyerek guzelce yogurun. Elinize yapismayan sert bir hamurunuz olacak. Eger vaktiniz varsa, toparlanmasi icin hamuru bir saat kadar buzdolabinda bekletin.

Dinlenen hamurdan, yumruk buyuklugunde parcalar kopartip, tezgahin uzerinde rulo haline getirin. Bir catal yardimiyla, hafice bastirarak uzerine sekil yapin. Daha sonra, bicakla verev parcalar kesin. Tum hamur bitene kadar ayni islemleri tekrarlayin. 

Onceden isittiginiz 170 derece firindan, altlari pembelesip kurabiyeler hala beyazken cikartin. Biraz ilindiginda, uzerine pudra sekeri serpistirin.

Misafiriniz gelecegi zaman, kolaylikla yapabileceginiz un kurabiyelerimizi, herkesin begenecegini umariz.

Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. Ellerinize sağlık, muhteşem bir tarif olmuş. :) Bana da beklerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Begenmenize cok sevindim :) Sizin tarifiniz de cok guzel, ben onun bir benzerini bebek kurabiyeleri icin kullaniyorum...

      Sil